Torta plnená čokoládou
7. 8. 2010
Potrebujeme:100g horkej čokolády, 100g masla, 100g práš. cukru, 1 štipka soli, 5 vajec, 70g mletých mandlí, 2 lyžice kakaa, 80g pol.múky, 1 lyžička prášku do pečiva.Maslový krém : 125 g práš. cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 žĺtky, 50g škrobu, 250ml mlieka, 050g čokoládovej polevy, 200g masla. Okrem toho : tuk a múka na vymastenie formy, čokoládové hoblinky na ozdobu.Ako na to: 1. Vyhrejte rúru na 180 stupňov. A vymastite a vysypte múkou tortovú formu s priemerom 24 cm. Nad parou roztopte čokoládu na cesto. Z masla, praškového cukru a soli vyšľahajte krém a postupne do neho pridajte žĺtky a čokoládu. 2.Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.Zmiešajte mandle, kakao a prášok do pečiva a vmiešajte ich spolu zo snehom do krému. Pripravenú hmotu nalejte do tortovej formy a pečte así 40 min.Upečený korpus nechajte 8 hod. alebo cez noc odpočívat. 3. Na prípravu maslového krému ušľahajte nad parou cukor, vanilínový cukor, žĺtky, škrob a mlieko. Krém nechajte vychladnút za stáleho miešania v rovnakej nádobe nad parou. 4. Nad parou roztopte čokoládovú polevu. Maslo vyšľahajte do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávajte valičkový krém a čokoládovú polevu. 5. Piškotový korpus rozrežte na 3 pláty. Spodný a stredný plát natrite vždy 1/3 krému a spojte ich. Horný diel torty potrite zvyšným krémom a ozdobte ho čokoladovými hoblinkami.
Komentáre
Prehľad komentárov
whóów... tá tortta vyzerá skvele :) musím ju niekedy vyskúšať.. az ju tu cítim :D
Torta
(domca, 30. 11. 2010 17:40)